Jste zde

Domů » Řecko pevnina

Zábava v Athénách

Řecké město Athény
Autor: DoctorWho

Abyste řecké hlavní město Athény opravdu poznali, musíte počkat až do soumraku. Když se rozehřáté domy začnou pomalu ochlazovat a ulice ovládnou pouze pěší chodci a kočky, tehdy se doporučuje vydat se na procházku po starém městě.

Vzduch se vyčistí, stíny sestoupí na klikaté uličky a vysoko nad hlavami se vám rozsvítí světla Akropolisu. Jedinou starostí člověka je rozhodnout se, zda si má vybrat jednu z malých taveren, kde mu naservírují jednoduché ale výborné pokrmy a víno ze sudu, nebo módní kavárnu s výhledem v luxusní městské čtvrti Kolonaki, nebo jeden z četných hudebních klubů a diskoték.

Speciálním zážitkem je návštěva tradiční taverny starého města Athény, které jsou navštěvovány především samotnými místními obyvateli. Hrají se zde rembetika, melancholické písně obyčejných lidí, připomínající blues z amerického jihu. Řecká loutna bouzouki zase vypráví příběhy o lásce a smutku, naději a zoufalství, až posluchačům běhá mráz po zádech.

Nebo chcete snad vyzkoušet divadelní představení pod hvězdami? V Dionýsově divadle pod Akropolí, v rodišti evropského divadla, se ještě v dnešní době pořádají během léta kulturní soutěže. V malém Herodově divadle Odeon se pak pravidelně odehrávají koncerty a divadelní představení.

Jedna z kaváren v Athénách
Autor: lisamurray

Místo

Akropolis v Athénách 37° 58' 18.0012" N, 23° 43' 35.9652" E
Location

Řecko na Facebooku