Jste zde

Domů » Řecko pevnina

Peloponés, 1. část

Řecko - poloostrov Peloponés

Cíl cesty mnoha turistů, řecký poloostrov Peloponés, se nachází v jižní části pevniny a žije zde asi jeden milion obyvatel. Na severu poloostrova vede několik mostů přes Korintský průplav a také nejdůležitější spojení pro cestující do Řecka na Peloponés, most Rio Andirrio, který byl poprvé slavnostně otevřen v roce 2004 a je nejdelším mostem v Evropě. Podnebí na pobřeží je spíše středomořské, na pevnině ale převažuje počasí ovlivněné kontinentálním klimatem. Léto začíná v této prázdninové destinaci obvykle na začátku měsíce května a trvá až do října.

Patras je třetí největší řecké město a jeden z nejdůležitějších přístavů pro trajekty v Řecku. Nabízí turistům, kteří zde tráví svou dovolenou, mnoho kulturních pokladů minulosti, jako například Apollónovo divadlo na náměstí krále Jiřího nebo starověký Odeon na západní straně akropolisu. Patronem města Patras je svatý Ondřej a kostel, který byl postaven k jeho uctění, je jedním z největších na Balkáně. Památník svatého Ondřeje je přímo nad hrobem svatého, a jak říkají legendy, stojí přímo na místě, kde apoštol zahynul mučednickou smrtí.

Výletní cíl na poloostrově zve turisty do svých malých taveren, kaváren a barů v přístavní čtvrti, přímo u Jónského moře. Univerzitní město se nachází na jihovýchodním pobřeží zálivu a nabízí příjemné klima. V bývalém hlavním městě kultury můžete obdivovat památky z římského, helénského i klasického období. A během dovolené v peloponéském městě si můžete užívat ve stínu hor Panachaiko v neoklasicistních předměstských čtvrtích krásnou atmosféru starého města.

Peloponés - most Rio Andirrio
Peloponés - Patras

Řecko na Facebooku