Jste zde

Domů » Řecko pevnina

Olympská riviéra a zábava

Řecko - pláž Paralia

Olympská riviéra spolu se svým největším městem Katerini přitahuje zábavychtivé návštěvníky velkým množstvím útulných kaváren, malých restaurací s chutnými místními specialitami a krásnými butiky.

Paralia, původní městská pláž Katerini, se rozrostla v živé místo s mnoha bary, kavárnami, restauracemi a diskotékami. Obzvláště v letních měsících zaručují taverny a taneční sály velikou zábavu. Kromě toho je Paralia výchozím bodem pro výlety do okolní přírody. Dion, archeologické naleziště starověkých vykopávek na úpatí Olympu a sousední Soluň stojí určitě také za návštěvu, stejně jako vzdálenější klášter Meteora v Kalambace.

V letovisku Leptokaria mohou tancechtiví, hladoví a žízniví turisté strávit po celou letní sezónu čas v místních lokálech. Jestli v nedaleko položeném antickém místě Livithrakia obtěžuje tento hluk pohřbeného Orfea, není nikomu známo. Jisté ale je, že v Leptokarii splní místní ouzerie, taverny a restaurace každé kulinářské přání.

Během dne lákají návštěvníky malé, pestře vyzdobené obchody. Jeden nebo více dárků z cest po takové návštěvě obchůdků pořádně zatíží nákupní tašku. Pamětihodnosti zcela jiného druhu magicky lákají návštěvníky do Platomnasu. Vysoko na kopci nad městem se tyčí mohutný hrad, který střeží rušný život na pláži pod ním. Po dlouhé procházce kolem starobylých ruin narazíte i tady na celou řadu útulných lokálů, které nabízejí malé pochoutky.

O poznání klidnější je běžný den v Nei Pori a v městečku Litochoro. Obě místa jsou turisty a horolezci považována za dobrý výchozí bod při objevování hlubokých údolí, tmavých lesů a skalnatých výšek pohoří Olymp.

Řecko na Facebooku