Jste zde

Domů » Řecko pevnina

Olympská riviéra - aktivity

Olympská riviéra - aktivity

Mořské vlny, písek a slunce, to jsou ty správné podmínky pro úspěšnou dovolenou na pláži, a to vše najdete v Řecku na Olympské riviéře v dostatečném množství.

Mělká teplá voda a mírně se svažující pláže jsou ideálním místem především pro rodiny s dětmi. Ale pláže jsou vhodné i pro zkušené plavce. Nabídka sportovních aktivit je tu velmi široká, ať už si chcete jen zaplavat nebo se projet na lodičkách, šnorchlovat nebo se potápět. Také pro surfaře jsou k dispozici široké pláže, přes které vane ideální vítr. A kdo se chce zapřít do vesel, může si v místní půjčovně zapůjčit dřevěnou veslici.

Mimo pláže poznáte okolní krajinu nejlépe pěšky. Výstup na horu Olymp a její vysoké sousedy vyžaduje už téměř horolezecké zkušenosti. Šplhání se nahoru se opravdu vyplatí, naskytne se vám nádherný pohled na městečka v nížině, lesy a moře.

Také příznivci horských kol najdou v této kopcovité krajině trasy všech stupňů obtížnosti. Nenáročné stezky kolem městečka Katerini a malých sousedních obcí jsou opravdu "nedostatkovým zbožím", takže méně trénovaní cyklisté musí šlápnou pořádně do pedálů.
Samozřejmě, že trasy mezi pozoruhodnými archeologickými nalezišti, krásnými plážemi a malými vesničkami v oblasti Olympská riviéra můžete překonat i autem.

Olympská riviéra - aktivity

Řecko na Facebooku