Jste zde

Domů » Ubytování

Možnosti ubytování

Ostrov Naxos a hotel s bazénem
Autor: anaadi

Stejně jako v jiných evropských turisticky významných zemích, nabízí i Řecko různé kategorie ubytování s výhodným poměrem ceny a služeb. I daleko od rušných turistických oblastí můžete poznat vřelé přivítání od místních obyvatel.

Co se týče ubytování v hotelech, převládají často v turistických oblastech betonové budovy z 60. let minulého století. Hotely budované od 80. let jsou pak poněkud lepší úrovně a více se také přizpůsobily okolnímu prostředí. Dražší hotely mívají perfektně vyškolené pracovníky a mnohem lepší služby. Například jako řetězec Xenia, který byl vytvořen v 50. letech minulého století.

Ještě lepší vybavení i služby pak poskytují třeba poměrně nedávno vytvořené řetězce Chandris a Divani v oblasti města Athény, hlavního města země Řecko. Tady najdete četné pětihvězdičkové hotely s luxusními prvky, kde se ovšem platí za noc od 90 € a více. Mnoho tří a čtyřhvězdičkových hotelů pak nabízí ubytování za pouhých 40 € za noc.

Kromě pohostinských pokojů, penzionů, či "domátií" je zde k dispozici i velké množství jiných nabídek ubytování. Všechny pokoje jsou obvykle umístěny v oddělených a moderních, speciálně postavených budovách. V porovnání s hotely stejné kategorie tu ale dostanete za své peníze více služeb i komfortu. Velmi často mají tyto pokoje vlastní koupelnu a kuchyň.

Na řeckých ostrovech jsou nabízeny hostům turistické apartmány, studia a vily, jejichž součástí jsou i malé kuchyňky nebo plně vybavené kuchyně a tím i možnost samostatné přípravy jídel pro větší rodiny.

Na řecké pevnině je několik mládežnických ubytoven, které jsou zapsané na seznamu organizace IYHF. Neoficiální ubytovny jsou ale obvykle stejně dobré a dá se jen potvrdit, že tyhle mládežnické ubytovny jsou často tak drahé, že se vyplatí raději si pronajmout soukromý pokoj pro dvě osoby.

Hoteloví průvodci na internetu vám mohou nabídnout různé recenze těchto míst, kde si můžete vybrat na základě zkušeností předchozích hostů, jaké to konkrétní ubytování opravdu je. I nejnovější fotografie na těchto stránkách jsou velmi užitečné a naleznete tu i cenová srovnání, na základě kterých si pak můžete zvolit toho nejvýhodnějšího ubytovatele.

Klasifikace hotelů a pokojů je prováděna organizací EOT. Před několika lety došlo k nové kategorizaci na základě mezinárodních pokynů a rozdělení hodnocení bylo upraveno od nuly do pěti hvězdiček, a to tak aby řecké mezinárodní hotely byly přímo srovnatelné s hotely v ostatních evropských zemích.

Místo

Hotel Divani Palace Acropolis, Athény 37° 58' 2.7444" N, 23° 43' 33.3192" E
Location

Řecko na Facebooku