Jste zde

Domů » Řecko pevnina

Leptokaria a doprava

Část města Leptokaria
Autor: D. Prochazka

Jak se dostanete do letoviska Leptokaria? Nejrychlejším způsobem je určitě cesta letadlem. Nejbližším letištěm je mezinárodní letiště v Soluni. Odtud pak trvá cesta autobusem až do Leptokarie asi hodinu. Pokud byste se k moři z domova vydali autobusem nebo autem, trvá to podstatně déle.

Leptokaria se nachází na silnici A1, která vede z Athén do Soluně. Příjezd autem je poměrně jednoduchý, i do okolních významných měst se dostanete autem velmi rychle.
Leptokaria samotná není příliš velká. V podstatě se všude dostanete pěšky. Pokud ale chcete prozkoumat i její města, je lepší mít k dispozici auto, ať už vlastní nebo vypůjčené.

V Leptokarii je také malé nádraží, kterým projíždějí vlaky jedoucí z hlavního řeckého města Athény do Soluně. Ovšem ne všechny vlaky zde zastavují. Člověk by se měl informovat v předstihu, které vlaky mu zde zastaví a které ne. Jízdenky se dají koupit v malé pokladně přímo na nádraží. Do městečka Katerini trvá cesta 15 minut, do Athén přes 5 hodin a do Soluně asi tak hodinku.

V Leptokarii najdete i autobusové nádraží, odkud vyjíždějí linkové autobusy. Ale některé autobusové zastávky je opravdu těžké najít. Jsou pouze na znamení a když autobus přijíždí, musí na něj člověk mávat, aby řidič věděl, že chcete s ním jet a že má zastavit.

Místo

Nádraží Leptokaria 40° 3' 31.4496" N, 22° 33' 58.5684" E
Location

Řecko na Facebooku