Jste zde

Domů » Řecko pevnina

Leptokaria, 1. část

Leptokaria je přímořské město na Olympské riviéře, ležící na "nekonečné" pláži o délce asi 70 kilometrů, u Egejského moře. Prázdniny zde tráví nejen mnoho Řeků, ale také turisté z celé Evropy.
Letovisko je také ideálním výchozím bodem při objevování této oblasti, abyste mohli více poznat řeckou kulturu a historii.

Leptokaria leží na úpatí pohoří Olymp a tak by si člověk neměl nechat ujít západ slunce nad tímto mýtickým horským masivem. Ačkoli je Olymp často zahalen v mracích, pokud budete mít štěstí, můžete natrefit i na den bez mraků.
V Leptokarii jsou také velmi krásné kostely, které se nacházejí v blízkosti pěší zóny.

V první řadě slouží prázdninové letovisko k relaxaci. Člověk se může jen tak povalovat na pláži a užívat si slunečného počasí. Během letních měsíců jsou v nabídce četné vodní sporty. Mimo hlavní sezónu ale není nabídka už tak pestrá.

Leptokaria nabízí turistům širokou paletu možností k nakupování. Podél pláže na promenádě jsou všechny druhy obchodů, kde můžete získat vše, co potřebujete pro pobyt na pláži. Pokud půjdete směrem do centra, přes podjezd přes železniční trať, dostanete se do pěší zóny, ve které se nachází také supermarkety, obchody, taverny, kavárny a bary. Zde si můžete koupit vše, co potřebujete.

Každé pondělí se v Leptokarii koná zemědělský trh. Najdete ho na ulici za nádražím, paralelně se železniční tratí. Stejně jako téměř všude v Řecku je rozdělen do dvou částí. V první části, severní, najdete ovoce, zeleninu a jiné výrobky z regionu. Můžete si zde nakoupit především čerstvé potraviny. Velmi pestrá je také nabídka marinovaných oliv a ořechů. V jižní části se prodávají známé padělky oblečení a obuvi, sluneční brýle a hodinky, stejně jako textilie, hračky a upomínkové předměty.

Část hory Olymp

Řecko na Facebooku