Jste zde

Domů » Řecko pevnina

Kallithea - zábava a ubytování

Řecko - gyros

I místní kuchyně je v letovisku Kallithea upravena pro potřeby turistů. Ale naštěstí se zde neprosadily velké řetězce rychlého občerstvení. Pizzu sice dostanete na každém rohu, ale přesto je zde ještě poměrně dost taveren, které nabízejí stále dobré řecké jídlo. Musíte ale trochu hledat.

Jako i jinde v Řecku, můžeme i tady sedět v téměř každé hospodě i venku. Někdy to není zrovna ideální, protože můžete sedět přímo u hlavní silnice, někdy je to ale vzrušující, obzvláště, když budete sedět s výhledem na moře přímo nad útesy.
Můžete si posedět i jen tak bez jídla, se sklenkou dobrého pití. Je třeba ale dávat pozor při objednávání. Pokud si objednáte ouzo za 5 euro, nedostanete malou "štamprli", ale 0,2 litrovou skleničku s ouzem a k tomu oříšky, chipsy nebo olivy. A také extra led. V Řecku je zvykem vždy podávat k nápoji i něco malého k jídlu. Poté ale nemůžete řídit auto.

Noční život je v městečku Kallithea opravdu pestrý. Můžete zde slavit celou noc, pořád se tady něco děje. Mladí lidé sem přijíždějí dokonce až ze Soluně užívat si noční život, pokud mají čas. Ale také lidé z jiných turistických středisek na Kassandře přijíždějí do městečka, aby se zúčastnili zdejší noční zábavy. Velmi známá diskotéka "Stigma" se nachází severně od letoviska a techno hudbu tu můžete poslouchat až do šesti hodin ráno.

V městečku Kallithea je celá řada hotelů, jsou většinou přizpůsobeny na dlouhodobější pobyty, ale člověk si zde může zarezervovat i jednu noc. Většina hotelů má označení čtyři hvězdičky, i když ne všechny splňují potřebné požadavky. Cestovní kanceláře někdy uvádějí více hvězdiček, proto je potřeba se podívat na místní hodnocení hotelů, které je mnohdy nižší, zato oprávněné.

Řecko na Facebooku