Jste zde

Domů » Řecko pevnina

Dovolená v letovisku Kallithea

Chalkidiki - Kallithea

Kallithea je město na jednom z "prstů" poloostrova Chalkidiki, na Kassandře. Na letovisko existují pouze dva názory, buď ho nenávidíte, nebo si ho zamilujete. A důvod je opravdu jednoduchý. V 70. letech minulého století byl v blízkosti obce vybudován první velký hotelový komplex, který mohl pojmout až 2 200 turistů. K tomu se v průběhu času přidala spousta jiných hotelů, které vznikaly nejen kolem prvního hotelového areálu, ale také v samotné Kallithee.

Výsledkem je obrovský příliv turistů, kteří sem zavítají každý rok a chtějí zde strávit dovolenou. A město se jim opravdu přizpůsobilo. Vznikla tu velká pěší zóna s obchody, tavernami a bary, které jsou určeny výhradně pro potřeby turistů. K tomu se připojuje nezbytná zábava. Známý noční klub, bowling a mnoho dalších zábavních atrakcí vzniklo u silnice mezi hotely a centrem obce. Až do šesti hodin ráno můžete slyšet techno hudbu z diskotéky Stigma, která je proslavená i v Soluni.

Jméno Kallithea znamená něco jako "dobrý pohled" nebo "dobrá vyhlídka", a tu má město v každém případě. Obec totiž leží na příkrém pobřeží a můžete z ní vidět daleko na sever i na jih a je to opravdu krásný výhled. Na východ od hlavní silnice je několik taveren, z nichž některé mají také balkón s výhledem na moře.

Z původního místa zbylo už jen velmi málo. Ještě zde sice žije stále pár původních Řeků, ale je jich opravdu jenom hrstka a to oni provozují místní obchody a bary.
Kdo má rád ruch a mnoho lidí, je v Kallithee na tom správném místě a určitě zažije skvělou dovolenou. Kdo chce mít spíše klid, tomu se město asi líbit nebude.

Řecko na Facebooku