Jste zde

Domů » Řecko pevnina

Peloponés, 3. část

Řecko - Olympia
Autor: Fathzer

Ale také v dalších místech poloostrova, jako je Sparta nebo Olympie, mohou jít turisté po stopách tajemných legend a antických pověstí. U Olympie se nacházejí zbytky impozantního a monumentálního chrámu boha Dia, který byl jedním ze sedmi starověkých divů světa. Více než 14 metrů vysoká socha vyrobená ze zlata, stříbra, slonoviny a drahých kamenů.

I stadion, na kterém se kdysi odehrávaly olympijské hry a nádherně zachovalé řecké divadlo Epidaurus se nachází na poloostrově Peloponés a můžete si je během vaší dovolené v Řecku kdykoliv prohlédnout. Na severu, v korintském zálivu a v pohoří Chelmos, kde poloostrov Peloponés zasahuje daleko do moře třemi rameny, mohou turisté navštívit na konci své cesty po poloostrově městskou pláž v Korintu a a velmi oblíbené staré město Korint, kde se nacházejí vykopávky starověkého Archea Korinthos.

Chcete se vydat na cestu po poloostrově a během dovolené objevovat osudové a mytologické legendy památek a také velmi působivou krajinu starověkého Řecka. Vydejte se na objevnou cestu po Řecku a objevte krásy řecké krajiny, unikátní rozmanitost starobylé peloponéské oblasti, impozantní památky a monumentální zajímavosti z řecké mytologie. Poloostrov je tradičním cílem cest turistů, kteří chtějí strávit dovolenou v Evropě. Světově proslulé vykopávky v Mystrasu nebo v Korintu a nedotčené písečné pláže a nádherné hory – to je ideálně strávená dovolená.

Peloponés - řecký amfitéatr Epidaurus
Autor: Rosino
Korint - archeologické vykopávky
Autor: Tran

Řecko na Facebooku