Jste zde

Domů » Řecko pevnina

Kallithea, 2. část

Řecké letovisko Kallithea s pláží
Autor: SofiaEulgem

Nákupy

Místní pěší zóna splní každé přání návštěvníků, všechny obchody, které potřebujete, jsou zde na dosah ruky. Ale opravdovou řeckou atmosféru tady nečekejte. Kdo si opravdu chce koupit nějakou řeckou věc, je tu na špatném místě. Pěší zóna je totiž "Mekkou" kýčů, které se zde prodávají a které jsou přizpůsobeny poptávce turistů.

Jídlo a pití

Samozřejmě i místní kuchyně je přizpůsobena turistům. Naštěstí se zde dosud neprosadily velké řetězce rychlého občerstvení, ale třeba pizzu koupíte skoro na každém rohu. Přesto je zde ještě poměrně dost taveren, které stále nabízejí dobré řecké jídlo. Musíte ale trochu hledat.

Jako i jinde v Řecku, můžete sedět v téměř každé hospůdce i na terase. Někdy to není zrovna ideální, protože můžete sedět přímo u hlavní silnice, někdy je to ale zajímavé, obzvláště když budete sedět s výhledem na moře přímo nad útesy.

Můžete si dát i pouze něco k pití. Pokud si ale objednáte třeba ouzo za 5 euro, dostanete 0,2 litrovou skleničku s ouzem a k tomu oříšky, chipsy a olivy. A také extra led. V Řecku je totiž zvykem podávat k nápoji i nějaké to malé jídlo.

Noční život

Noční život je ve městě Kallithea opravdu pestrý. Můžete zde "pařit" celou noc, pořád se tady něco děje. Toto místo je proslavené až v Soluni, mladí lidé ze Soluně sem přijíždějí užívat si noční život vždy, pokud mají čas.

Ale přijíždějí sem také mladí lidé z jiných turistických středisek na Kassandře, aby se zúčastnili zdejší noční zábavy. Velmi známá diskotéka "Stigma" se nachází severně od městečka, kde můžete poslouchat techno až do šesti hodin do rána. Je tady vždy plno a pořád tu panuje skvělá atmosféra.

Ubytování

V městečku funguje celá řada hotelů, jsou většinou přizpůsobeny na dlouhodobější pobyty, ale člověk si zde může zarezervovat i jednu noc. Nacházejí se zde i hotely vyšší kategorie.

Většina hotelů má čtyři hvězdičky, i když ne všechny splňují potřebné požadavky. Cestovní kanceláře někdy uvádějí více hvězdiček než ve skutečnosti je, proto je potřeba se podívat na místní hodnocení hotelů, které je mnohdy nižší, zato oprávněné.

Centrum hotelových komplexů se nachází jižně od městečka Kallithea. Najdete zde třeba velké hotely Athos Palace a Pallini Beach, kde může být ubytováno až 2.200 návštěvníků, ale jsou již poněkud staršího data. V okolí těchto komplexů se nachází několik novějších hotelů, které jsou pěkně zařízené.

Doprava

Do blízkého okolí se snadno dostanete taxíkem, který je zde poměrně levný. Je dobré domluvit dopředu s řidičem přibližnou cenu. Vy se tak můžete dostat snadno a rychle třeba do Kassandreii nebo do Afytosu.

Cesta autobusem není příliš pohodlná, autobusy jezdí jen zřídka, a jízda je opravdu dobrodružstvím, neboť slovíčko přesnost je zde neznámým pojmem. Úplně nejlepší možnost je mít auto z půjčovny. Silnice na Chalkidiki jsou ve velmi dobrém stavu, směrovky na jednotlivá místa jsou napsány téměř vždy dvakrát, jednou v řečtině a jednou v anglickém jazyce.

Místo

40° 4' 30.7884" N, 23° 26' 48.3792" E
Location

Řecko na Facebooku