Jste zde

Domů » Řecko pevnina

Litochoro - zajímavosti

Řecko - městečko Litochoro

Litochoro je opravdu velmi typické řecké městečko a jeho centrum nabízí skvělý pohled do řecké kultury. Je příjemné zde chvíli pobýt a projít se. Jižně od města se nachází malý park, který je dobře udržovaný. Je to pěkné místo, kde si můžete odpočinout a užívat si trochu klidnějšího života.

Zajímavé jsou také uličky v okolí městského centra. Zde můžete získat představu o tom, jak místní lidé žijí. Uličky jsou sice velmi úzké, ale krásné. Každopádně byste se měli vydat na procházku po centru. Litochoro má také pravoslavný kostel, který můžete navštívit. Samozřejmě byste měli při jeho návštěvě dodržovat určitá pravidla, co se týče oblečení.
Jižně od centra města se konají vždy ve středu zemědělské trhy.

Na sever od centra se nachází krásná soutěska, cesta k ní je značená. Stejně jako cesty k prameni, který zásobuje celý region pitnou vodou. Trasy jsou zpevněné, ale i přesto byste si měli vzít pevnou obuv, protože cesta není zrovna jednoduchá.

Litochoro je výchozím bodem pro mnoho turistů, kteří chtějí podniknout výšlap na pohoří Olymp. Pořádají se buď túry s průvodcem nebo se můžete vydat na vlastní pěst. Hotely v městečku se dokonce specializují na tento druh turistů.

Litochoro - pravoslavný kostel

Řecko na Facebooku