Jste zde

Domů » Řecko pevnina

Zábava a ubytování v Litochoru

Litochoro a pohled na pohoří Olymp

Každou středu se v řeckém městečku Litochoro koná známý trh zemědělců, kteří přicházejí také z širokého okolí. Můžete zde nakoupit čerstvou zeleninu, ovoce, ryby, ořechy a luštěniny. Ale prodávají se zde také látky a věci potřebné ke každodennímu životu, a také známé padělky oděvů a obuvi.

Pokud půjdete trochu stranou mimo hlavní silnici, můžete narazit také na jeden ze supermarketů, které prodávají vše potřebné. Zde se můžete také zásobit jídlem za nízké ceny.
Taverny v městečku nabízejí typickou makedonskou kuchyni. Můžete vyzkoušet chutný řecký salát, ale také souvlaki a další tradiční pokrmy. Fastfoodové řetězce dosud nezapustily v Litochoru naštěstí své kořeny.

Večer se v místní hospůdkách stále něco děje. Každý večer se zde lidé setkávají, aby si při jídle navzájem popovídali. Místní si docela zvykli na turisty, takže se s nimi můžete i dobře pobavit. Pokud se koná nějaká oslava, pozvou k slavnostní večeři i vás. Pije se zde víno a samozřejmě řecké ouzo.

Litochoro se specializuje na ubytování turistů, kteří chtějí podniknout výlet do pohoří Olymp. Díky tomu zde existuje také řada hotelů, které nabízejí patřičné služby. Luxusní hotely nebo all inclusive hotely zde ale nenajdete. Nacházejí se zde spíše malé hotely a penziony, které jsou ale čisté a pěkně vybavené. Jsou poměrně jednoduché, ale velmi krásné.

Řecko na Facebooku