Jste zde

Domů » Řecké ostrovy

Santorini a zajímavosti, 2. část

Aktivity a pláže

Větrné Kykladské ostrovy nabízejí ideální podmínky pro surfování, teplý letní vítr meltemi dosahuje v červenci a srpnu prvního až čtvrtého stupně Beaufortovy stupnice. K nejlepším surfařským oblastem patří pobřeží u letoviska Monolithos na východě ostrova. Na plážích Kamari a Pessari zase najdete školu surfování a také si můžete zapůjčit potřebné vybavení.

Pláže na Santorini jsou opravdu pozoruhodné. Jejich barva se mění od světle žluté (White Beachbis) po světlé a tmavé tóny šedé na východním pobřeží. Pláž Red Beach byla pojmenována po tmavě červené lávové stěně, která chrání písečnou zátoku. Šnorchlování kolem ostrova je povoleno, kromě toho si prakticky na každé pláži můžete půjčit šlapadlo nebo kánoi.

Díky procházkám a pěší turistice ve vnitrozemí poznáte zblízka kulturu, přírodu, říši zvířat i živočichů. Pokud se chcete vydat na túru z východního pobřeží na západ ke kráteru, musíte mít opravdu dobrou kondici. Do své výbavy na cestu rozhodně zařaďte pokrývku hlavy, pevné boty a dostatečné množství vody.

Čím dál větší oblibě se těší také jízda na kole a tak se na Santorini neustále otevírají nové půjčovny kol. Díky kvalitnímu horskému kolu se tak dostanete i na odlehlá místa a na zvláštní sopečnou krajinu ostrova se podíváte úplně jiným způsobem.

Kam večer vyrazit

Řecké souostroví Santorini je ideální pro romantiky a zamilované páry. Každý večer tady můžete obdivovat prý nejkrásnější západ slunce v Egejském moři. Návštěva baru Franco's v Thiře, kde tiše zní tóny klasické hudby, pro vás bude určitě nezapomenutelným zážitkem.

Když už budete naladěni na noční život, vydejte se na večerní procházku osvětlenými ulicemi hlavního města. Než se spontánně rozhodnete pro lokál, který bude odpovídat vaší náladě, projděte se kolem barů a restaurací. Později si možná vyberete jinou příjemnou restauraci nebo stylovou diskotéku.

Koo Club v Thiře je asi nejhezčí diskotékou na ostrově, protože je umístěna pod zářivě bílou, vysokou klenbou. Podnik Kira Thíra zase tvoří k diskotékám příjemnou jazzovou alternativu.

Ve dvou největších letoviskách Kamari a Perissa se turisté chtějí především bavit a slavit. Na plážích najdete jeden klub a diskotéku vedle druhého, a všechny současně soupeří o přízeň mladých návštěvníků. Oblíbený klub v Kamari se jmenuje Dom Club, v Perisse je zase populární klub Yaya.

Místo

Monolithos, Santorini 36° 24' 44.2908" N, 25° 28' 50.7" E
Location

Řecko na Facebooku