Jste zde

Domů » Jídlo a pití

Ostrov Ithaka, 2. část

Část řeckého ostrova Ithaka

Můžete tady třeba navštívit malé archeologické muzeum nebo zajímavý klášter Panagia Kathara, který je otevřen i pro veřejnost. Postaven byl s největší pravděpodobností někdy v 16. nebo v 17. století a může se pochlubit překrásnými ikonami a také nádherným okolím.

Sport a zábava

Ostrov Ithaka má vynikající podmínky pro šnorchlování, stejně jako i pro pěší výlety do hor. Vrcholky jsou strmé a krásné a jsou domovem řady výjimečných živočišných a rostlinných druhů. Hlavně si s sebou na takový výlet nezapomeňte vzít dostatek vody.

Na pobřeží se můžete věnovat i nejrůznějším druhům vodních sportů, tenisu i výletům na okolní ostrovy. Křišťálově čistá voda Jónského moře a podmořský svět se třpytivými rybami ve všech barvách jsou ideální pro a potápění.

Ithaka je ideálním místem pro odpočinek, ovšem pulzuje tady i velmi živý noční život. V hlavním městě Vathy jsou perfektní noční kluby, ale ve večerních hodinách zde najdete i plno menších příjemných barů a kaváren s romantickou atmosférou.

V srpnu se zde koná kulturní festival za účasti mnoha umělců a orchestrů z celého světa. Můžete si zde nakoupit i plno textilu a tradičních suvenýrů. Určitě objevíte nejrůznější obchody s ruční výrobou oblečení, šperků, obrazů a obchody se starožitnostmi.

Také mnoho celebrit z celého světa zde tráví svou dovolenou, nebo dokonce i líbánky, stejně jako v minulosti bristký princ Charles a princezna Diana z Walesu.

Jídlo

Většina taveren nabízí svým hostům tradiční řeckou kuchyni. Velká část z místních specialit je založena na čerstvě ulovených rybách, ale navíc tu můžete ochutnat třeba i některé místní lahodné a sladké dezerty.

Pláže

Na ostrově se nacházejí jak pláže s jemným pískem, tak i pláže skalnaté. Obzvláště hezké pláže jsou v místech Vathy, Friskes a Kioni. Skvělou alternativou ke koupání v moři je ale půjčení člunu a zkoumání okolního pobřeží. Budete překvapeni, jak úžasně čisté je tu moře.

Doprava

Mezi obcemi Vathy, Frikes a Kioni funguje autobusové spojení. Vzhledem k velmi hornatému terénu a úzkým uličkám však nepovažují mnozí turisté jízdu autobusem za nic moc příjemného. Můžete ale využít i služeb taxíků nebo si pronajmout auto.

A jak se sem dostanete? Na Ithace není žádné letiště, a proto převážná většina návštěvníků dává přednost přímému letu na ostrovy Kefalonia nebo Lefkada, a odtud se pak dále vydávají lodí. Z obou jmenovaných ostrovů jezdí na Ithaku i trajekty a organizují se sem celodenní výlety.

Místo

Kioni, Ithaka 38° 26' 49.6896" N, 20° 41' 28.1688" E
Location

Řecko na Facebooku