Jste zde

Domů » Řecko pevnina

Leptokaria, 2. část

Řecko - Leptokaria
Autor: ralucai

I co se týče stravování se letovisko Leptokaria muselo přizpůsobit potřebám turistů. Sice se zde nenacházejí žádné známé fastfoodové řetězce, ale v blízkosti pláže si můžete koupit pizzu nebo gyros, rychlé občerstvení a osvěžující nápoje. Na pěší zóně můžete příjemně posedět v některé z restaurací, není zde tak hlučno jako na pláži a vychutnáte si tady tu pravou řeckou kuchyni.

Ve večerních hodinách můžete posedět v jednom z mnoha barů a taveren, povídat si a přitom si vychutnávat řecké víno. Vše je ale ve velmi klidném duchu. Samozřejmě zde místní hrajou i sirtaki a pokud budete mít štěstí, bude vám hrát i živá hudba. Kdo by si chtěl ale zajít na nějakou diskotéku, je tady na špatném místě. Žádné se zde totiž nenacházejí.

V Leptokarii je mnoho hotelů. Dokonce i pokud přijedete na vlastní pěst, můžete si bez problémů pronajmout krásný pokoj.
V místě se nachází i několik lékařských ordinací, takže i při menších zdravotních obtížích není problém získat lékařskou péči. Léky jsou ke koupi v lékárně na pěší zóně.

Cestovní kanceláře, ale i místní agentury nabízejí různé výlety do okolí. Můžete navštívit klášter Meteora, kam trvá cesta asi 90 minut, můžete si udělat výlet do Soluně. Ani archeologické naleziště Dion nebo vykopávky hrobu Filipa II., otce Alexandra Velikého, nejsou daleko.
V okolí je i několik horských vesnic, do kterých se snadno dostanete autobusem nebo vypůjčeným autem. Daleko není ani hrad Platamon, pevnost z franckého období, která je stále dobře zachovalá.

Řecko na Facebooku