Jste zde

Domů » Řecko pevnina

Kallithea a zajímavosti

Město Kallithea na řeckém poloostrově Chalkidiki nabízí mnoho krásných pohledů na okolní krajinu. Jen se musíte od hlavní silnice dostat o něco blíže k útesům, odkud se vám naskytne bezkonkurenční výhled na sever a jih. Velké hotelové komplexy, které se v Kallithee nacházejí, z tohoto místa na severu neuvidíte.

Do blízkého okolí se snadno dostanete taxíkem, který je v Kallithee poměrně levný. Ale je dobré, pokud vám řidič před cestou sdělí alespoň přibližnou cenu, abyste pak nebyli překvapeni. Můžete se tak dostat snadno a rychle do Kassandry nebo do letoviska Afytos.

Cesta autobusem není příliš pohodlná, protože autobusy jezdí jenom zřídka. Jízda autobusem je spíše opravdovým dobrodružstvím, protože slovíčko přesnost je zde neznámým pojmem. Úplně nejlepší možností je pronajmout si auto z půjčovny. Měli byste si jej ale půjčit již s jasným cílem, kam přesně chcete jet. Silnice směrem na Kassandru jsou ve velmi dobrém stavu. Směrovky na jednotlivá místa jsou téměř vždy ve dvojím provedení, jednou v řečtině a jednou v anglickém jazyce.

Pěší zóna ve městě Kallithea splní každé přání přijíždějícího turisty. Všechny obchody, které potřebujete, jsou zde na dosah ruky. Opravdovou řeckou atmosféru zde ale nečekejte. Kdo si opravdu chce koupit nějaký pravý řecký suvenýr, je zde na špatném místě. Pěší zóna je "mekkou" kýčů, které se zde prodávají a které jsou přizpůsobeny poptávce turistů.

V Kallithee je opravdu hodně možností využití volného času. Můžete zvolit některý z vodních sportů jako například jízda na vodních lyžích nebo potápění, ale upozorňujeme, že vás tato zábava nevyjde zrovna levně.

Místo

Kallithea 40° 4' 33.0168" N, 23° 26' 46.9284" E
Location

Řecko na Facebooku