Jste zde

Domů » Řecko pevnina

Chalkidiki

Chalkidiki, Řecko

Řecký poloostrov Chalkidiki je velmi různorodý. Nabízí venkovské samoty i široké možnosti nočního života, v této nejzelenější části řecké pevniny najdete opravdu vše. Velké množství pláží je zárukou nerušeného požitku z koupání.

Nejkrásnější pláže v Řecku s nádherně čistou vodou se nacházejí v okolí "dlaně" a tří "prstů" tohoto poloostrova. Chalkidiki je rájem nejen pro milovníky vodních sportů. I vnitrozemí nabízí mnoho způsobů, jak být aktivní. Krajina je ideální pro pěší turistiku, jízdu na koni i na horském kole. Obzvláště Kassandra, nejzápadnější "prst" poloostrova, je velmi dobře připraven na turistický ruch.

Vnitrozemí a Sithonia, "prostřední prst", patří především těm, kteří hledají klid, tedy milovníkům přírody a turistům. Na jaře, kdy hory a kopce pokryjí květinové "šaty" v jemných pastelových a žlutých tónech, je návštěva tohoto koutu země nezapomenutelným zážitkem.

Dovolenou si můžete zpestřit výletem do města Soluň a návštěvou stavěkých, byzantských a osmanských památek. Váš den by ale neměl skončit dříve, než poznáte bohatou nabídku nočního života provinčního hlavního města a milionové metropole. Výběr sahá od místních bouzoukia - barů přes klasické bary a hospody až po rockové koncerty a obrovské taneční sály.

Chalkidiki, Řecko

Řecko na Facebooku