Jste zde

Domů » Řecko pevnina

Athény a sportovní aktivity

Athény - Olympijský stadion
Autor: djt853

Pro návštěvníky hlavního řeckého města Athény a zároveň pro sportovní nadšence se doporučuje udělat si výlet na pobřeží Attiky nebo do nedalekých hor. V samotném městě jsou totiž jen omezené možnosti pro sportovní vyžití.

Ale jednou za rok si tu můžete zasportovat po vzoru antických sportovců. Běžecký maraton v Athénách, z historické bojiště u Marathonu, vede po stejné trase do hlavního města, jakou běžel před 2 500 lety Feidipidés, aby zvěstoval radostnou zprávu o vítězství Řeků nad Peršany. Cílem je olympijský stadion, kde se roku 1896 konaly poprvé olympijské hry moderní doby. V roce 2004 hostily Athény opět sportovce z celého světa, kteří zde soutěžili o prestižní zlaté, stříbrné a bronzové medaile.

V době mimo konání těchto sportovních akcí najdou turisté velkou nabídku sportovních možností mimo metropoli. Na attickém pobřeží si můžete půjčit téměř všude plachetnice nebo vybavení pro windsurfing. Také šnorchlování je možné po celé délce pobřeží, obzvláště hezké je potápění podél skalnatého pobřeží. Nedaleké hory na poloostrově můžete poznávat pěšky, na koni, na horském kole či na motocyklu. Kdo se vydá na takovou cestu, bude za svou námahu odměněn nádherným výhledem.

Řecko na Facebooku